Pærer, blommer og blåbær med crumble dej

Ingredienser:

3 pærer, skrællede og skåret i store tern
3-4 blommer, uden sten og skåret i kvarte
150 g blåbær
50 g sukker
Saft og reven skal af 1 usprøjtet citron

Dej
150 g mel
25 g groft valsede havregryn
50 g sukker
1 tsk. bagepulver
½-1 tsk. kanel
50 g smør, i tern + til fadet
1 æg, sammenpisket
25 g mandler, smuttede og groft hakkede

Sådan gør du:

Bland pærer, blommer, blåbær, sukker, citronsaft og skal godt, og kom det i et smurt ovnfast fad.

Dej: kom mel, havregryn, sukker, bagepulver og kanel i en skål.
Kom smør i og smuldre det ind i dejen med fingrene, til det ligner reven ost.
Tilsæt æg og bland i med en gaffel.
Kom mandlerne i og fordel dejen over frugten.
Kom fadet i en 180° varm ovn og bag desserten midt i ovnen ca. 30 minutter, til toppen er gylden og sprød.
Lad desserten hvile ca. 5 minutter før den serveres med is, flødeskum eller cremefraiche.

Udskriv opskrift