Pekan pie

Ingredienser:

125 g mel
1 tsk. flormelis
½ tsk. salt
80 g smør + lidt til fadet
3-4 spsk. isvand

Fyld
3 æg
2½ dl sukker
1½ dl sirup
2 spsk. smeltet smør
1 tsk. vaniljesukker
1 knsp. salt
3 spsk. whisky eller cognac
3½ dl halve pekannødder

Sådan gør du:

Bund: bland mel, flormelis og salt i en skål og smuldr smørret i, til det ligner reven ost.
Tilsæt isvand lidt efter lidt, kun lige nok til at holde dejen sammen.
Smør et tærtefad (22-25 cm i diameter).
Form dejen til en kugle og rul den ud til en cirkel ca. 3 cm større end fadet.
Læg dejen i fadet og pres kanterne pænt til.

Fyld: pisk æggene i en stor skål.
Bland sukker, sirup, smør, vaniljesukker og salt i æggene.
Tilsæt spiritus og nødder.
Hæld blandingen i fadet og bag først 10 minutter i en 200° varm ovn, derefter i en 175° varm ovn 25-30 minutter, til fyldet er fast og gyldent – uden at blive overbagt.

Udskriv opskrift