Ingredienser:
Rabarberfyld
750 g rabarber, skåret i mindre skiver
125 g sukker
Kornene fra 1 vaniljestang
1 dl vand
Dej til bunden
200 g smør, blødt
200 g sukker
3 store æg
200 g mel
Crumble-dej
75 g mel
75 g sukker
75 smør, koldt
50 g mandler, grofthakkede
Sådan gør du:
Fyld: bland alle ingredienser til fyldet og læg det i et ovnfast fad.
Dæk fadet med sølvpapir og bag fyldet i en 125° varm ovn ca. 1 time.
Rør i det af og til undervejs.
Si lagen fra rabarberne og kog den godt ind.
Bland derefter rabarberne og lagen, og stil det til side.
Bunden: pisk smør og sukker sammen til en lys, luftig og cremet konsistens.
Pisk derefter æggene i ét ad gangen.
Vend til sidst melet forsigtigt i.
Crumble-dej: bland mel og sukker og smuldr smør i, indtil det ligner reven ost.
Bland dernæst mandler i.
Hæld dejen i en form (ca. 22 x 22 cm) beklædt med bagepapir.
Fordel rabarberne på dejen og drys til sidst crumble-dejen over.
Bag kagen ved 180°ca. 50 minutter, og server den lun eller afkølet med flødeskum eller vaniljeis.