Rabarberkage fra Helenekilde Badehotel

Ingredienser:

350 g rabarber, skåret i stykker på 2 cm
100 g sukker

Dej:
2½ dl mælk
75 g sukker
3 æg
Kornene fra 1 vaniljestang
75 g mel
50 g mandler, smuttede og meget grofthakkede
Smør til fadet

Sådan gør du:

Kom rabarber og sukker på en kold pande og steg det ca. 4 minutter, under omrøring, til rabarberne afgiver væde.
Stil blandingen til afkøling.

Bland alle ingredienserne til dejen sammen.
Tag rabarberstykkerne op med en hulske (gem saften) og vend dem forsigtigt i dejen.
Hæld dejen og rabarberstykker i et velsmurt tærtefad (ca. 24 cm i diameter) og bag kagen i en 200° varm ovn ca. 1 time, til den er hævet og gylden.
Lad kagen køle 10 minutter, før den serveres med vaniljeis og saften fra rabarberne.

Udskriv opskrift