Kalvefilet med rosenpebersauce

(4 personer)

Ingredienser:

600-800 g kalvefilet
Kværnet salt og peber
Smør/olivenolie

Sauce
2 skalotteløg, finthakkede
1 dl hvidvin
1 dl kalvebouillon
2 dl piskefløde
½ dl finthakket estragon
1 spsk. rosenpeber
Kværnet salt og peber

Sådan gør du:

Gnid kødet med salt og peber.
Brun det i smør og olie og steg det færdigt i en 125° varm ovn, til det når en temperatur på 55°.
Lad kødet hvile.

Sauce:steg løgene bløde.
Hæld vin og bouillon ved og lad det koge ind ca. 5 minutter. smag til med salt, peber og rosenpeber.
Tilsæt estragon lige før serveringen.
Skær kødet i skiver og server det sammen med smørstegte kantareller eller andre svampe, grill-stegte (på en grillpande) halve tomater, risotto og saucen.

Udskriv opskrift