2 personer
Tilberedingstid:
Ca. 30 minutter
Ingredienser:
2 kyllingebrystfileter, ca. 275 g
Salt og peber
2 kviste timian eller ½ tsk tørret
2 tsk olie
2 æbler
4 forårsløg
2-3 tsk balsamico, frugt- eller vineddike
½ -1 dl bouillion
Broccoli-kartoffelmos
250 g kartofler
250 g broccoli
Fremgangsmåde:
Kog kartoflerne. Lad broccolibuketter koge med de sidste 5-7 minutter.
Hæld vandet fra. Mos kartoflerne og grøntsagerne groft med en gaffel.
Smag til med salt og peber.
Skær æbler i tern og forårsløg i skiver.
Dup kødet tørt med køkkenrulle. Krydr med salt, peber og timianblade.
Lad olien blive varm på en pande ved god varme.
Læg kødet på, når olien er varm nok. Brun det 1 minut på hver side.
Skru ned til middel varme og steg det ca. 6 minutter på hver side, til det er gennemstegt.
Tag kødet af panden og hold det varmt.
Kom æbler og forårsløg på panden og steg dem under omrøring til æblerne koger lidt ud.
Stænk med balsamico under stegningen og tilsæt bouillon lidt efter lidt.
Smag til med salt og peber.
Energifordeling og -indhold pr. person:
Protein 36%
Kulhydrat 22%
Fedt 42%
1815 kJ – 430 kcal
Ca. 250 g frugt og grønt pr. person.
Tips:
Skinkeschnitzler eller kalveschnitzler kan bruges i stedet for kyllingebryst.
Basilikum eller rosmarin kan bruges i stedet for timian.
Opskriften er udarbejdet af Vibeke Lehn.