Moussaka med mynte, yoghurt og fetaost

(4 personer)

Ingredienser:

500 g hakket lammekød
2 spsk. olivenolie
1 løg, hakket
1½ dl rødvin
400 g mosede tomater (passata), fra Il Fornaio eller Urtekram på glas
3 fed hvidløg, pressede
3 tynde usprøjtede citronskiver
2 tsk. tørret oregano
Kværnet salt og peber
2 auberginer, skåret i skiver på 1 cm
250 g græsk yoghurt 10%
3 spsk. mynte, hakket
2 æg
75 g fetaost, smuldres
5-6 spsk. reven ost

Sådan gør du

Varm olien i en gryde og brun kødet nogle minutter.
Tilsæt løget og brun 2-3 minutter mere.
Bland rødvin, tomater, hvidløg, citron og peber i.
Læg låg på og lad det hele simre ca. 30 minutter, og smag til med salt og peber.
Læg aubergineskiverne på en bageplade med bagepapir og steg dem i en 200° varm ovn, til de er lysebrune og møre.
Pisk yoghurt, mynte, æg, fetaost og peber sammen.
Læg moussakaen sammen i et ovnfast fad ved at begynde med et lag auberginer, så et lag kødsauce og til sidst yoghurtblandingen.
Drys ost på toppen og bag moussakaen i en 200° varm ovn ca. 45 minutter, til overfladen er gylden.
Lad moussakaen hvile 5 minutter før den serveres.

Udskriv opskrift