Marineret lammeskulder med auberginekompot og krydret yoghurt

(6 personer)

Ingredienser:

2½ – 3 kg lammeskulder, med ben i (anden lammeudskærings kan også benyttes – spørg i slagterafdelingen)
8 fed hvidløg, grofthakkede
Kværnet salt og peber
4½ spsk. blåbærsirup
4-5 spsk. flydende honning
2 spsk. harissa pasta
1¼ dl olivenolie
Saft af 4 citroner (ca. 1 dl)
Nogle friske myntekviste

Sådan gør du

Skær mange dybe snit i lammekødet (så marinaden lettere trænger ind i kødet).
Knus de hakkede hvidløg i en morter sammen med salt og peber.
Når det er blevet til en slags pasta, kommes det i en skål og blandes med resten af ingredienserne til en marinade.
Læg lammet på et stort stykke folie, træk siderne op om og fordel marinaden på lammekødet.
Vend kødet rundt, så der er marinade på begge sider.
Kom kødet i køleskabet og lad det marinere natten over ca. 12 timer.
Træk folien hen over lammekødet, nærmest så der dannes et telt.
Læg kødet i et ovnfast fad og sæt det i en 200° varm ovn.
Sænk straks varmen til 160° og steg lammet i 4 timer.
Flyt forsigtigt lammekødet fra folien og lad kødet hvile 10 minutter, før det serveres med aubergine-kompot, krydret yoghurt, fladbrød og fx en salat af feldsalat og brøndkarse, drysset med valnøddekerner og granatæblekerner.
Stegeskyen kan skummes for fedt og eventuelt serveres til.

Udskriv opskrift