(4 pers.)
Ingredienser:
150 g bacon, i strimler
700 g okseklump, i tern
2 løg, i tynde både
Kværnet salt og peber
1 fennikel, i tynde skiver
4 fed hvidløg, pillede og hele
Strimlet skal af 1 usprøjtet appelsin
2 laurbærblade
1 tsk. tørret timian
2½ dl rødvin
2½ dl bouillon
12 oliven uden sten
Sådan gør du:
Steg baconen sprød og sæt den til side.
Brun kød og løg i baconfedtet, evt. med lidt olivenolie.
Krydr med salt og peber og tilsæt de øvrige ingredienser undtagen oliven.
Lad retten simre under låg ca. 1 time, til kødet er mørt.
Drys med oliven og bacon før retten serveres med en mos af rodfrugter:
Rodfrugtmos/
(4 pers.)
Ingredienser:
2 gulerødder
1 mellemstor pastinak
1 persillerod
½ lille selleri
¼ tsk. salt
Sådan gør du:
Skær grønsagerne i små stykker og kog dem i en gryde med vand, så vandet kun lige dækker grønsagerne.
Tilsæt salt og bring det i kog.
Lad det småkoge under låg ½ time, hvorefter grønsagerne moses med fx med en kartoffelmoser.