Ovnbagt fisk med krydret tomatsauce

(4 personer)

Ingredienser:

2 løg, finthakkede
1 stængel bladselleri
1 gulerod, i småbitte tern
½ dl olivenolie
1 fed hvidløg, finthakket
1 dåse flåede tomater, hakkede
1 spsk. tomatpuré
½ tsk. tørret oregano
Kværnet salt og peber
50 g hvid brødkrumme, smuldret til fine brødkrummer
500 g torskefilet
4 spsk. hakket bredbladet persille
1 spsk. citronsaft

Sådan gør du:

Varm 2 spsk. olie på en sauterpande, kom løg, bladselleri og gulerod på og lad det sauterer ca. 5 minutter.
Tilsæt hvidløg og lad det stege med 2 minutter.
Rør de flåede tomater, tomatpuré og oregano i og lad det simre ca. 10 minutter, mens du rører af og til.
Krydr med salt og peber.
Læg fisken i ét lag i et ovnfast fad.
Rør persille og citronsaft i tomatsaucen og hæld saucen over fisken.
Fordel brødkrummerne øverst og dryp med resten af olien.
Sæt fadet i en 185° varm ovn ca. 20 minutter, til fisken er gennemstegt.

Udskriv opskrift