(4 personer)
Ingredienser:
1/1 kylling
1 tommelfingertykt stykke frisk ingefær
1 løg
2 fed hvidløg
2 spsk. marineret rød peberfrugt (piquillo, spanske grillede røde peberfrugter)
1 tsk. allround-krydderi
1 tsk. krydderpeber
1 spsk olivenolie
1 dl. æblejuice
SAUCE:
2 håndfulde grønne ærter (gerne frosne)
½ broccoli
1 løg
1 spsk kokosolie
1 dl. grøntsagsbouillon
1 dl. kokosmælk
1 tsk. Allround-krydderi
150 g gulerødder i stænger
Falksalt
Sådan gør du:
Forvarm ovnen til 200 gr.
Læg den hele kylling i et ovnfast fad.
Skræl ingefæren og hak den.
Hak løget fint og pres hvidløget.
Gnid kyllingen med ingefær, hvidløg, fintskåret piquillo, Allround-krydderi og salt og dryp med olie.
Overhæld kyllingen med æblejuice og sæt den i ovnen i ca. 45 min. eller til den er færdigstegt.
Start på saucen imens kyllingen steger færdig.
Hak grøntsagerne meget fint (gerne i en minihakker).
Steg dem i to minutter i olie.
Tilsæt herefter bouillon, kokosmælk og salt og kog det op i et par minutter.
Læg kyllingen i et fad og drys med hakket piquillo og ingefær.
Retten serveres med let dampede grøntsager efter eget valg.