Ovnstegt kylling med champignon og trøffel

Ingredienser:

1 stor kylling, gerne fra Gråsten
1 skalotteløg, finthakket
2 fed hvidløg, finthakkede
Smør
100 g champignon, finthakkede
2 tsk. trøffelolie
1 spsk. svampe- eller trøffelpasta, fås på glas
1 spsk. hakket bredbladet persille
Kværnet salt og peber

Sådan gør du:

Smelt smør i en gryde, tilsæt løg og hvidløg og sauter dem til de er bløde uden at have taget farve.
Tilsæt champignon og steg ca. 7 minutter, til det meste af væden er fordampet.
Tag gryden af varmen og lad indholdet køle lidt af.
Rør trøffelolie, champignon, trøffel- eller svampepasta og persille i og krydr med salt og peber.
Læg kyllingen i et ovnfast fad.
Løsn brystskindet med et par fingre uden at skindet går i stykker.
Pres trøffel-svampeblandingen ind under skindet og fordel det på brysterne.
Krydr kyllingen med salt og peber og pensl den med lidt smeltet smør.
Sæt fadet i en 220° varm ovn i ca. 1¼ time (Gråsten kylling har en lille hvid ”knap” udenpå skindet, som ”popper op”, når kyllingen er færdig).

Udskriv opskrift