Ovnstegt kylling med æble og rosmarin

(4 personer)

Ingredienser:

4 spsk. smeltet smør
4 spsk. olivenolie
4 spsk. shouy/sojasauce
2 fed hvidløg, pressede + 3 hele fed
2 spsk. flydende honning
1 god kylling, fx fra Gråsten
2 æbler, skåret i både og uden kernehus
1 citron, skåret i både
Nogle stilke rosmarin
Kværnet salt og peber

Sådan gør du:

Bland smør, olie, sojasauce, hvidløg og honning.
Læg kyllingen i et ovnfast fad og fyld kyllingen med æblebåde, citron, de 3 hele fed hvidløg og rosmarinkviste.
Gnid kyllingen med smør-sojablandingen, krydr med salt og peber og læg et par rosmarinkviste øverst.
Sæt fadet i en 200° varm ovn og steg kyllingen ca. 1 time, til den er gennemstegt.

Udskriv opskrift