Ristet rørt tartar m/ kryderurter

4-5 personer

Ingredienser:

Tilberedningstid: Ca. 30 minutter

ca. 200 g spæde salatblade
4 skiver groft hvedebrød
6-10 små og søde tomater

Tatar
5-600 g fineste oksetatarkød
1 lille skalotteløg
1/2 rød, spansk chili
2 spsk friske krydderurter (estragon, basilikum og persille)
2 tsk dijonsennep
1 tsk koncentreret tomatpuré
2 tsk worchestershiresauce eller balsamicoeddike
1 spsk cognac
1 spsk jomfruolivenolie
1 spsk smør
salt og peber

Tilbehør
2 tsk vindruekerneolie og 1 tsk smør til stegning
1 stk peberrod
1 bdt purløg
1 lille gl. kapers
brød

Sådan gør du

Skyl og tør salaten. Rist brødskiverne. Skær tomaterne i skiver.

Hak skalotteløg, chili og krydderurter fint.
Rør tatarkødet med alle de nævnte ingredienser samt salt og peber.
Form kødet til små hakkebøffer.
Arranger salaten og tomatskiverne på brødet og læg dem på et fad eller en tallerken.
Varm olie og smør op på panden og rist bøfferne kort ved stærk varme på begge sider.

Læg salaten på brødet og bøffen ovenpå.
Server dem straks med friskhøvlet peberrod, hakket purløg og kapers på toppen.

Energi: 1341 kJ – 320 kcal
Protein: 47 %
Kulhydrat: 28 %
Fedt: 25 %

Opskriften er udarbejdet af: Nanna Simonsen

Udskriv opskrift