Rocky Roads er en amerikansk favorit, der er opkaldt efter chokoladens ujævne overflade.
Rocky Roads kan varieres uendeligt, med forskellige nødder, kiks, skumfiduser, slik, tørrede bær, og chokolade, hvad enten det skal være hvid, lys eller mørk.
Rocky Road med nødder:
(ca. 12 stk.)
Ingredienser
200 g mørk chokolade (70%)
½ tsk. stødt kardemomme
100 g tørrede, usvovlede abrikoser
50 g pekannødder
50 g hasselnødder
50 g mandler, ristet let i en 175° varm ovn ca. 10 minutter
15 g solsikkefrø
Sådan gør du
Smelt chokoladen over vandbad.
Hak 2/3 af pekannødder, hasselnødder, og abrikoser i bidder, og bland dem med chokoladen.
Tilsæt kardemomme, solsikkefrø og de ristede mandler, og bland det hele sammen.
Beklæd en form (ca. 20 x 12 cm) med bagepapir og kom chokoladeblandingen i.
Fordel den sidste tredjedel jævnt ovenpå.
Lad blandingen stå i køleskabet i 2 timer, til chokoladen er fast.
Tag chokoladen ud af bageformen, og bræk chokoladen i små stykker.
Rocky road med skumfiduser og mandler:
(ca. 12 stk.)
Ingredienser
150 g god mørk chokolade (70%)
25 mandler, ristet 5 minutter i en 200° varm ovn og afkølede (eller usaltede pistacienødder)
10 skumfiduser, hvide og lyserøde, skåret i mindre bidder – eller brug mini-skumfiduser
Ca. ½ dl M&M´s chokoladeknapper
Sådan gør du
Smelt chokolade over vandbad, og lad den køle lidt.
Bland skumfiduser og mandler i en skål og hæld den smeltede chokolade over.
Bland det sammen uden at røre for meget.
Fordel blandingen i ca. 12 cirkler på et stykke bagepapir på en bageplade.
Stil chokoladetærterne i køleskabet, og lad dem stivne i mindst 2 timer.
Opbevares i køleskab.