(4 personer)
Ingredienser:
500 g magert hakket oksekød
1 fed hvidløg, finthakket
2 spsk. rasp
½ dl mælk
1 spsk. ketchup
2 spsk. friskrevet parmesan
¼ rød chili, uden kerner og finthakket
1 håndfuld basilikum, hakket
Kværnet salt og peber
Olivenolie til stegning
Tomatsauce:
2 dåser flåede tomater
1 lille dåse koncentreret tomatpuré
1 spsk. æblecidereddike
1 spsk. balsamicoeddike
1 spsk. tørret oregano
1 spsk. tørret timian
¼ rød chili, uden kerner og finthakket
4 laurbærblade
1 fed hvidløg, finthakket
Kværnet salt og peber
1 håndfuld basilikum, hakket
Sådan gør du
Rør farsen godt sammen med de øvrige ingredienser, og sæt farsen i køleskab 30 minutter.
Form farsen til små kugler, der steges i olivenolie på en sauterpande.
De færdige boller lægges de på en tallerken, mens saucen tilberedes på samme pande.
Sauce:hæld de flåede tomater i panden sammen med tomatpuré og de to slags eddike.
Krydr med salt og peber og smag til.
Tilsæt de øvrige ingredienser, og lad saucen simre ca. 10 minutter.
Kom herefter oksebollerne tilbage i saucen, og lad dem varme med et par minutter.
Lige inden servering blandes den basilikum i.