Tarteletter m/kylling & blomkål

6-8 stk.

Ingredienser:

(4 personer)
2 kyllingebryst
1 løg, hakket
1 fed hvidløg, hakket
½ blomkål, delt i små buketter
Lidt olivenolie
1-2 spsk. smør
2-3 spsk. hvedemel
½ dl hvidvin
2-3 dl grønsagsbouillon
1 dl piskefløde
250 g (ca. 1 bundt) grønne asparges, den nederste ende knækkes af
100 g ærter
Kværnet salt og peber
6-8 tarteletter, lune
Kørvel til pynt

Sådan gør du:

Læg kyllingen i kogende, saltet vand og kog kødet 12 minutter.
Sluk derpå og lad det trække ca. 10 minutter.
Lad det køle af og pluk kødet i grove bidder.
Varm olie og smør i en gryde og sauter løg, hvidløg og blomkål – det skal ikke tage farve.
Drys med mel og rør kort.
Hæld vin ved og lad det koge op.
Tilsæt bouillon lidt efter lidt, og tilsæt fløde.
Smag til med salt og peber.
Skær aspargesene i stykker på skrå og tilsæt dem sammen med kyllingekødet, og lad det lige lune med.
Fyld de lune tarteletter med fyldet og pynt med kørvel.

Udskriv opskrift