Bagte rødbeder m/æbler & svesker

(4 personer)

Ingredienser

800 g rødbeder
8 svesker, uden sten og skåret i grove tern
1 spsk. kapers
1 fed hvidløg, skåret i meget tynde skiver
1 æble, uden kernehus og i store tern
2 stængler bladselleri, skåret i tynde skiver
1 tsk. finthakket ingefær
Saft og skal af 1 usprøjtet citron
2 spsk. sesamolie
Salt (fx sydesalt) og kværnet peber

Sådan gør du:

Læg rødbederne i et ovnfast fad med et par centimeter vand i bunden og bag dem i en 180° varm ovn 1-1½ time
afhængigt af rødbedernes størrelse, til de er møre, så du nemt kan stikke i dem med en pind eller kniv.
Lad rødbederne køle af, flå dem og skær dem i grove tern.
Bland rødbederne med de øvrige ingredienser og smag til med salt og peber.
Salaten har godt af at trække et stykke tid, før den serveres.

Udskriv opskrift