Forårsminestrone med små kødboller

Personer: 4

Ingredienser

3 gulerødder
3 stilke bladselleri
1 bundt forårsløg
1 courgette
100 g grønne bønner
1½ l grønsagsbouillon, fx Herbamare
5 spsk. olivenolie
Kværnet salt og peber
1 bundt grønne asparges, den træede ende knækkes af, resten skæres i mindre stykker
1 håndfuld ærter

Kødboller:
500 g hakket svine- og kalvekød
1 tsk. salt
1 æg
1 spsk. mel
1 spsk. tørret oregano
2-3 spsk. olivenolie

Sådan gør du

Kødboller: rør kødet med salt, æg, mel og oregano.
Form farsen til små kødboller på størrelse med små valnødder.
Smør en bradepande med olie.
Læg kødbollerne i bradepanden, og vend dem rundt, så kødbollerne bliver smurt ind i olien.
Steg kødbollerne i en 200° varm ovn i ca. 15 minutter.

Skær gulerødder, bladselleri, forårsløg, squash og bønner i meget små stykker eller tern.
Bring bouillonen i kog i en gryde, og kom grønsagerne i.
Rør olivenolie i suppen, læg låg på, og lad suppen simre 10 minutter.
Smag til med salt og peber. Kom asparges og ærter i suppen, og lad det koge med ca. 4 minutter.
Suppen serveres varm med de små, ovnstegte kødboller.

Udskriv opskrift