Grillet svinekotelet m/ grøntsagscouscous

(4 personer)
Tilberedningstid: Ca. 30 min.

Ingredienser

4 svinekoteletter uden ben, 2 cm tykke, a ca. 125 g

Marinade
1 spsk frisk ingefær
2 fed hvidløg
2 spsk olivenolie
2 tsk spidskommen
salt og peber
1 lime eller citron

Grøntsagscouscous
2 gulerødder
4 stilke blegselleri
1 gul eller rød peberfrugt
evt. 1 stærk chili
4 dl couscous, 300 g
2 spsk olivenolie
salt og peber
frisk koriander eller bredbladet persille

Sådan gør du

Rør marinaden sammen af finthakket ingefær og hvidløg, olie, krydderier og saft af en lime eller ½ citron.
Hæld marinaden over kødet og vend det. Lad det marinere mindst 15 minutter og højst ½ døgn i køleskab.
Grill koteletterne ca. 4 minutter på hver side, ca. 8 minutter i alt.

Gulerødder, blegselleri, peberfrugt og evt. chili skæres i små tern.
Vandet til couscous koges og grøntsagerne koges heri et par minutter før couscous tilsættes og koges –
se kogetiden på emballagen. gryden tages af kogepladen og olien røres i.
Smag til med salt og peber. Lad det evt. afkøle.
Ved servering vendes friskhakket koriander i.

Energifordeling og -indhold pr. person
Med fedtkant
Protein 22%
Kulhydrat 42%
Fedt 36%
2645 kJ – 630 kcal

Uden fedtkant
Protein 25%
Kulhydrat 47%
Fedt 28%
2345 kJ – 560 kcal

Tips
Medaljoner af svinefilet eller nakkekoteletter kan bruges i stedet for svinekoteletter.

Opskriften er udarbejdet af Pernille Bækgaard.

Udskriv opskrift