(4 pers.)
Ingredienser
1 blomkålshoved
15 g smør
1 spsk. spidskommensfrø
½ tsk. gurkemeje
2-3 kartofler, skrællede og i grove tern
1 l vand
1 spsk. kokosmel udblødt i varmt vand, der lige netop dækker
Salt og peber
Sådan gør du
Del blomkålen i små buketter, hak stilken og læg det til side.
Varm smør i en stor gryde, tilsæt spidskommen og rist dem 1 minut, til de begynder at dufte.
Skru ned for varmen, tilsæt blomkål og gurkemeje og sauter det i 5 minutter, mens der røres godt i det,
så blomkålen dækkes af gurkemeje.
Tag halvdelen af buketterne op med en hulske og læg dem til side.
Kom kartofler og vand i gryden og lad det snurre ca. 15 minutter.
Afkøl suppen lidt, inden den pureres i en foodprocessor eller en blender, til suppen er ensartet.
Hæld suppen tilbage i gryden og rør kokosmel og udblødningsvand i.
Tilsæt de buketter, der blev taget op, og lad det simre yderligere 5 minutter.
Krydr med salt og peber og server straks.