(4 personer)
Ingredienser
• 4 spsk. sukker
• Saften af ½ citron
• Kornene af ½ vaniljestang
• 3-4 modne nektariner, halverede og uden sten
• 2 cantaloupmeloner, halveres og kernerne skrabes ud
• 1 spsk. flydende honning
• 1 spsk. flormelis
• Saft af ½ usprøjtet limefrugt og ½ tsk. reven skal
• Lidt krydderurter til pynt fx citronmelisse og eller mynte
Sådan gør du:
Kog sukker, citronsaft og vaniljekorn med 3 dl vand i 10 minutter, og stil sukkerlagen til afkøling.
Skræl melonen og skær kødet i små tern.
Kom halvdelen af melonternene i en blender.
Skær 2 af de halve nektariner i både og kom resten i blenderen.
Læg de resterende melontern og nektarinbåde i en skål.
Bland honning, flormelis, limesaft og skal med 3 spsk. vand og hæld det over frugten i skålen.
Vend forsigtigt rundt og lad det marinerer en halv time i køleskab.
Blend imens frugten med den kolde sukkerlage.
Smag suppen til evt. med mere sukker, og sæt suppen på køl en halv time.
Tag suppen ud og bland den med saften fra den marinerede frugt.
Hæld suppen i suppetallerkner eller skåle, læg nektarinbåde og melontern på og pynt med lidt krydderurter.