Ølbraiserede svinekæber

Til 4 personer

Ingredienser

12 svinekæber (ca. 1 kg.)
Salt, peber
4 små skalotteløg
1 stor gulerod
2 persillerødder
4 fed hvidløg
2 stængler bladselleri
1 par friske timiankviste
2 laurbærblade
6 knuste enebær
1 porter
1spsk grov sennep
Sukker
Æblecidereddike
2½ dl. fløde
Gastrik (se opskrift under “Diverse”)
Maizena
Evt. lidt kulør

Sådan gør du

Fjern den brede sene, der sidder på hver svinekæbe.
Snit gulerod, persillerødder og løg groft.
Tør kæberne i køkkenrulle, krydder godt med havsalt og friskkværnet peber og brun ved høj varme i olivenolie eller smør.
Det allerbedste er klaret smør.
De skal have en fin brun stegeskorpe – det giver en god smag til retten.
Tag kødet op, suppler med lidt mere fedtstof og brun gulerod, persillerødder og løg.
Tilsæt nu øl, grov sennep, hvidløg, bladselleri, krydderurter, enebær, eddike og sukker efter smag.
Læg kødet tilbage og lad simre ca. 1½ time.
Tag kødet op igen og si saucen.
Hæld den tilbage i gryden og tilsæt fløde.
Jævn den med maizena og smag igen til med eddike, sukker, sennep, gastrik, salt og peber.
Har man lidt ketchup til overs, kan det såmænd også bruges.
Læg kødet tilbage i saucen og varm godt igennem.

Serveres med bagt kartoffelmos, marinerede champignon og appelsinsalat m/tomat – se opskrifterne under “Tilbehør”

Udskriv opskrift