Ingredienser:
1 mellemstor grøn papaya eller 2-3 pastinakker
3 spsk olie til stegning
3 tomater, skåret i små stykker
1 spsk ristede jordnødder, hakket, til pynt
Korianderblade til pynt
Dressing:
2 tsk tørrede rejer, hakket
1 spsk hvidløg, finthakket
4-5 friske røde chili, hakket
1 spsk galanga, finthakket
1 stilk citrongræs, fintsnittet
2 spsk tamarindsaft
1 spsk riseddike
3 spsk lime- eller citronsaft
3 spsk fiskesovs
2 spsk palmesukker
Sådan gør du
Skræl papayen og skær den i meget fine strimler ved først at ridse med en kniv og derefter skære
med en kartoffelskræller eller lignende.
Til dressingen laves en pasta af tørrede rejer, hvidløg, chili, galanga og citrongræs i en morter eller en lille blender.
Opvarm olien i en lille gryde og bland pastaen i sammen med tamarindsaft, riseddike, lime- eller citronsaft, fiskesovs
og palmesukker.
Blandingen må ikke koge for kraftigt, men skal simre i 4-5 minutter.
Smag til med fiskesovs og sukker – smagen skal være stærk og samtidig fyldig og rund – det opnår du med den rette
mængde fiskesovs og sukker.
Bland papaya og dressing og lad blandingen stå i 30 minutter, gerne længere.
Tilsæt tomatstykker og pynt med jordnødder og mange korianderblade.
Serveres kold, evt. med kokoskogte jasminris.