Panzanella – italiensk brødsalat

Ingredienser:

500-700 g sherry- eller blommetomater
1 rødløg, skåret i tynde strimler
2 stængler bladselleri, skåret i tynde skiver
1 stor håndfuld basilikum, grofthakkede
10 ansjosfileter, i olie, finthakkede
1-2 håndfulde kapers

Croutoner:
300 g daggammelt hvidt brød, uden skorpe og skåret i tern på 2 x 2 cm
1 tsk. salt
3 spsk. olivenolie

Vinaigrette:
1 fed hvidløg, finthakket
2-3 spsk. balsamicoeddike
10 spsk. olivenolie
Kværnet salt og peber

Sådan gør du

Croutoner: fordel brødternene på en bageplade med bagepapir, drys med salt, og dryp med olivenolie.
Rist brødet i en 200° varm ovn ca. 8 minutter, til det er gyldent og sprødt.
Del tomaterne i halve, og pres indmaden ud i en skål – forsigtigt, så du ikke smadrer tomatkødet.
Gem indmaden til vinaigretten.
Bland løg, bladselleri, basilikum, ansjoser og kapers med tomaterne i en stor skål.
Vinaigrette: rør balsamico sammen med tomatindmaden, olie og hvidløg.
Smag til med salt og peber.

Hæld vinaigretten over tomatsalaten, og vend det sammen med de ristede brødtern.
Lad salaten trække ca. 20 minutter, så brødet kan suge lidt af væden til sig.

Udskriv opskrift