(4 personer)
Ingredienser:
2 skiver brød
Olivenolie
1 fed hvidløg, delt på langs
1 dl valnøddekerner
2 pærer, delt i både og uden kernehus
2 spsk. honning
2 spsk. smør
150 g gedeost, skåret i skiver
4 spsk. valnøddeolie
1 spsk. æblecidereddike
Kværnet salt og peber
Et par håndfulde salatblade, fx rucolasalat og rødbedesalat
Sådan gør du
Rist brødet på begge sider i en 225° varm ovn, til de får lidt farve.
Stryg dem med hvidløg på begge sider, dryp med olie, krydr med salt og peber.
Skær brødskiverne i tern.
Rist valnødderne på en bageplade i ovnen ca. 15 minutter, og vend dem rundt undervejs.
Læg pærestykkerne i et ovnfast fad, fordel smørklatter over og dryp med honning.
Bag pærerne i ovnen ca. 15 minutter.
Læg osteskiverne i et ovnfast fad og grill dem nogle minutter.
Bland valnøddeolie og eddike og krydr med salt og peber.
Læg salatbladene på et stort fad og fordel pærer, brødtern, gedeost og valnødder over, og dryp med valnøddedressingen.