Tilberedningstid: Ca. 30 minutter, hvis grillen er varm
Beregnet til: 2 personer
Det skal du bruge:
8 skiver svinebryst i skiver uden ben og brusk, kogestykke eller stegestykke til stegt flæsk,
1 cm tykke, ca. 400 g – uden svær ca. 350 g
4 træspid eller metalspid
Marinade
½ dl soya sauce
1-2 cm frisk ingefær
Grøntsager
3 gulerødder
½ kinaradise, ca. 150 g
3 forårsløg
Salt
Wasabi-yoghurt
½-1 dl græsk yoghurt, 10 %
Lidt wasabi som pulver eller på tube
Tilbehør
150 g groft brød
Tænd for grillen. Læg træspiddene i koldt vand.
Sådan gør du
Skær sværen af svinebrystet og skær skiverne midt over, så de er ca. 6 cm bredde.
Rør marinaden sammen af soya sauce og 1 tsk revet ingefær.
Kom 2/3 af marinaden på kødet. Gem resten til grøntsagerne.
Sæt kødet på spid.
Grill kødet over indirekte varme eller læg kødet i en foliebakke eller på folie med opfoldede kanter, så fedtet ikke løber ned i grillkullene.
Grill til kødet er gyldent og sprødt. Vend kødet jævnligt.
Skær gulerødder og kinaradise i tændstiktynde strimler. Skær forårsløg i skrå skiver.
Kog grøntsagerne i letsaltet vand nogle få minutter så de stadig er sprøde.
Server grøntsagerne varme eller kolde vendt i marinaden.
Rør wasabi i yoghurten og husk at smage på den, da wasabi er stærk i smagen og smagen kan blive stærkere,
hvis den får lov til at stå nogle minutter.
Energifordeling og -indhold pr. person
Protein 30%
Kulhydrat 40%
Fedt 30%
2365 kJ – 565 kcal
Tips
Kødet kan ligge i marinaden i op til 3 timer. Kom evt. kødet på spid før marinering.
Kødet kan også steges i ovnen ved 200 grader, til det er gyldent og sprødt.
Soya-ingefær marinaden kan tilsættes lidt honning. Kødet bliver da meget hurtigere brunt på grillen – pas på det ikke bliver for mørkt.
Vælg grøntsager efter årstid og lyst.
Alle “faste” surmælksprodukter kan bruges i stedet for græsk yoghurt.
Wasabi er japansk peberrod.
Opskriften er udarbejdet af Bente Nissen Lundsgaard