Svinekæber – ølbraiseret m/tilbehør

4 pers.

Ingredienser:

12 svinekæber (ca. 1 kg.)
Salt, peber
4 små skalotteløg
1 stor gulerod
2 persillerødder
4 fed hvidløg
2 stængler bladselleri
1 par friske timiankviste
2 laurbærblade
6 knuste enebær
1 porter
1spsk grov sennep
Sukker
Æblecidereddike
2½ dl. fløde
Gastrik
Maizena
Evt. lidt kulør

Sådan gør du

Fjern den brede sene, der sidder på hver svinekæbe.
Snit gulerod, persillerødder og løg groft.
Tør kæberne i køkkenrulle, krydder godt med havsalt og friskkværnet peber og brun ved høj varme i olivenolie eller smør.
Det allerbedste er klaret smør.
De skal have en fin brun stegeskorpe – det giver en god smag til retten.
Tag kødet op, suppler med lidt mere fedtstof og brun gulerod, persillerødder og løg.
Tilsæt nu øl, grov sennep, hvidløg, bladselleri, krydderurter, enebær, eddike og sukker efter smag.
Læg kødet tilbage og lad simre ca. 1½ time.
Tag kødet op igen og si saucen.
Hæld den tilbage i gryden og tilsæt fløde.
Jævn den med maizena og smag igen til med eddike, sukker, sennep, gastrik, salt og peber.
Har man lidt ketchup til overs, kan det også bruges.
Læg kødet tilbage i saucen og varm retten godt igennem.

TILBEHØR:
Kartoffelmos

Ingredienser:

1½ kg melede bagekartofler
200 g smør
4 æggeblommer
2 dl fløde pisket til skum
Salt og peber
Reven muskatnød

Sådan gør du

Bag kartoflerne møre i en 180 grader varm ovn.
Det tager mellem 1 – 1½ time afhængig af størrelse.
Halver dem og skrab indmaden ud af skallerne.
Bland med smør, æggeblommer, muskatnød, salt og peber.
Vend til sidst flødeskummet i og fyld mosen i en smurt ovn-
fast skål.
Læg lidt smør øverst og stil mosen i en 225 grader varm ovn,
indtil overfladen er brun og sprød.

Marinerede champignon

Ingredienser:

3 spsk. Olivenolie
1 spsk. Soja
2 spsk. Tomatpure
2 spsk. Vand
1 spsk. Mørk farin
1 – 2 fed presset hvidløg

1 bk. champignon

Sådan gør du

Det hele røres sammen og champignonen tilsættes.
Det skal marineres ca. 2 timer. Kommes i ovnen med evt.
andet tilbehør og steges til det er tilpas.
Tiden afhænger af varmen.
Sæt den evt. ind nederst i ovnen sammen med kartoffelmosen.

Udskriv opskrift