Ingredienser
16 små, nye rødbeder
Bladene fra 2 timiankviste
Ca. ½ dl olivenolie
4 spsk. balsamicoeddike
Saft af 1 citron
Ca. 30 g valnødder, ristet let på en tør pande og grofthakkede
1 bakke feldsalat
200 g gedeost, delt i mindre bidder
Kværnet salt og peber
Sådan gør du:
Vask rødbederne godt og læg dem i et ovnfast fad.
Drys med timianblade og dryp med lidt olie, 1 spsk. balsamicoeddike og citronsaft.
Krydr med salt og peber og vend det rundt.
Sæt fadet i en 180° varm ovn og bag rødbederne 20 minutter.
Vend rundt og bag til rødbederne er netop møre, 15-20 minutter.
Tag dem ud og lad dem køle af.
Gnub rødbederne, hvis skrællen er grov, ellers kan den blive på.
Del rødbederne i halve eller kvarte.
Pisk ca. 3 spsk. olie og 2 spsk. eddike sammen, krydr med salt og peber og vend feldsalaten i dressingen.
Læg salaten på et fad og fordel rødbederne over.
Fordel osten over og dryp med olie og eddike.
Drys med valnødder og server de bagte rødbeder med det samme.