Helstegt dyrekølle

(8 pers.)

Ingredienser:

1 dyrekølle på 3-4 kg
1 bundt persille
1 kg spinat

Rødvinssauce laves evt. aftenen før eller i løbet af dagen:
1 gulerod
1 pastinak
1 lille knoldselleri
1 porre
½ ltr. Kraftig rødvin
250 gr usaltet smør

Sådan gør du:

Start med at tænde ovnen på 220 gr C.
Skær benet ud af dyrekøllen og puds den af for sener (det skal bruges til saucen).
Skyl persille og spinat grundigt og pres det fri for vand.
Lav en blanding af hakket persille og spinat, salt og peber fyld det i den udbenede dyrekølle,
som derefter snøres sammen og brunes i ovnen.
Når kødet har taget farve, skruer du ned på 160 gr C. og lader køllen stege videre i 30 min.
Så skal den ud og hvile i mindst 30 min. hvorefter du giver den 10 min. til i ovnen lige før serveringen.

Saucen:
Gulerod, pastinak, knoldselleri og porre skæres groft ud.
Brun dem i en gryde sammen med afpudset og benet fra dyrekøllen.
Hæld vand ved, så det dækker og lad det stå og koge en times tid.
Sigt urter, kød og ben fra, hæld rødvinen på og lad saucen koge ned til det halve.
Smag til med salt og peber.
Før serveringen kan saucen monteres med usaltet smør – men herefter må den ikke koge.

Tilbehør:
Perleløg kogt møre i letsaltet vand, blandet med smørristede markchampignon eller andre svampe.
Server aspargeskartofter til.

Udskriv opskrift