(4 personer)
Ingredienser
200 g hvedemel
100 g koldt smør
3 spsk. cremefraiche
¾ tsk. salt
Fyld
400 g rensede grønne asparges, den træede ende knækkes af
200 g friske rejer
2 dl friske ærter
3 store æg
3 dl cremefraiche 18%
1 dl piskefløde
1 tsk. paprika
Kværnet salt og peber
Sådan gør du
Hak det kolde smør ud i melet og saml dejen med cremefraiche og salt.
Lad dejen hvile i køleskab 1 time, rul den ud og læg den i et tærtefad.
Tryk dejen fast i kanten, prik bunden med en gaffel og bag bunden i en 200° varm ovn 15-20 minutter, til bunden har fået lidt farve.
Lad den køle.
Skær hovederne af aspargesene og stilkene i 3 cm lange stykker.
Hæld stilkene i kogende vand og kog dem 1 minut.
Hæld hovederne i og kog kun lige op.
Spul aspargesene i koldt vand og tør dem.
Kom asparges, rejer og ærter på tærtebunden.
Pisk æg, syrnet fløde, piskefløde, paprika, salt og peber sammen, og hæld blandingen over fyldet, så det blandes godt.
Sæt formen i den 200° varme ovn ca. 20 minutter, til æggemassen er stivnet, let hævet og har fået lidt farve.