Thai kikærte-frikadeller med peberfrugtsauce og sennepsdip

(8 frikadeller)

Ingredienser

125 g hirse, skyllet
1 dåse (400 g) kikærter, skyllet og afdryppede
3 tsk. rød karrypasta
4 spsk. hakket koriander
2 forårsløg, finthakkede
Kværnet salt og peber
1-2 spsk. mel
Olivenolie eller sesamolie til stegning

Sådan gør du

Kom hirsen i en gryde med 3 dl vand og bring det i kog.
Dæmp varmen, læg låg på og lad hirsen småkoge ca. 20 minutter, til vandet er absorberet.
Mos den kogte hirse med kikærter og rør derefter karrypasta, koriander og forårsløg i.
Krydder med salt og peber og form blandingen til 8 flade frikadeller, der vendes i mel.
Varm ½ cm olie på en pande og steg frikadellerne på begge sider, til de er gyldne, sprøde og gennemvarme.
Sæt frikadellerne på køkkenrulle før de serveres med peberfrugtsauce og sennepsdip.

PEBERFRUGTSAUCE:

Ingredienser

1 rød peberfrugt, uden kerner og i skåret i små tern
1 spsk. ahornsirup
1 spsk. æblecidereddike
Et nip tørrede chiliflager

Sådan gør du

Kom ingredienserne i en lille gryde, læg låg på og lad det simre ca. 10 minutter, til peberfrugten er helt mør.

SØD SENNEPSDIP:

Ingredienser

3 spsk. ahornsirup
2 tsk. dijonsennep
Et stort nip chiliflager

Sådan gør du

Bland ingredienserne og juster styrken med chiliflager.

Udskriv opskrift