Ingredienser
85 g vilde ris
9 ½ dl grønsagsbouillon
300-350 g grønne bønner, nippede
2 spsk. smør
1 spsk. olivenolie
2 skalotteløg, finthakkede
250 g shiitake svampe
½ dl hvidvin
Sådan gør du
Kom ris og bouillon i en gryde med tætsluttende låg.
Bring det i kog, dæmp varmen og lad det simre 40 minutter.
Tilsæt de grønne bønner, og lad det koge endnu ca. 10 minutter, til bønnerne er møre, men har bid.
Tag gryden af varmen og lad det stå 5 minutter, hvor efter overskydende vand hældes fra.
Varm smør og olie på en pande og sauter skalotteløgene 2 minutter.
Tilsæt shiitake svampe og sauter dem møre ca. 4 minutter. tilsæt vin og sauter yderligere 2 minutter.
Tilsæt ris og grønne bønner og server retten med det samme.