(4 pers)
Ingredienser
4 stk. kudusteak
Sauce:
2 spsk. smør
100 g. finthakket skalotteløg
3 1/2 dl. rødvin
1/2 laurbærblad
1/4 tsk. tørret timian
lidt persillekviste
2 tsk. koncentreret oksefond
3 spsk. varmt vand
12 spsk. blødt smør
1 spsk. citronsaft
1 tsk. mel
2 spsk. finthakket, frisk persille
Fremgangsmåde
Smelt de 2 spsk. smør ved jævn varme.
Når smørret er dampet af, koges skalotteløgene under stadig omrøring indtil de er bløde men ikke brune.
Tilsæt vinen, laurbærblad, timian, persillekviste og lad det reducere ved jævn varme til ca. halvdelen.
Den indkogte vin hæles i en lille skål.
Sørg for at presse al væden fra de afkogte grøntsager.
Hæld vinen tilbage i sauterpanden, tilsæt oksefond og vand, giv det et opkog og sæt panden til side.
Det blødgjorte smør røres og tilsættes citronsaft, mel og den hakkede persille.
Steg steakene.
Serveres med pasta, kogte eller bagte kartofler samt årstidens grøntsager.