(4 pers)
Ingredienser
4 zebra bøffer à ca. 150 g.
Rodfrugt sauté:
persillerod
knoldselleri
pastinak
gulerødder
hvidløg
salt og peber
Sauce:
25 g. fint hakkede skalotteløg
8-10 kviste timian
1 stk. oksebouillon terning el. 2 spsk. dyrefond (f.eks. Touch of Taste)
3 dl. vand
1,5 dl. fløde
salt og peber
Kartoffel:
ca. 1 kg. bagekartofler
1 lille bundt persille
1 spsk. maizena
olivenolie
Fremgangsmåde
Rodfrugterne skæres ud i tern på en ca. en ½ cm. koges i lidt vand med salt og dryppes af i en sigte,
herefter sauteres de i olie til de bliver gyldne.
Timian og hvidløg vendes i til sidst, sammen med salt og peber.
Løgene svitses. Må ikke blive brune. Tilsæt fint hakket timian.
Hæld oksebouillon el. fond på, og lad det hele småsimre i ca. 10 min.
Tilsæt fløden og lad det koge. Jævn evt. med maizena.
Kartoflerne skrælles og rives groft.
Saften presses fra, tilsæt salt, peber, hakket persille og maizena.
Bland det godt. Varm olien på en pande og kom kartoffelmassen på og pres så den bliver rund og fast.
Vendes på en tallerken, og steges på den anden side.
Krydres med salt og peber.
Bøfferne krydres med salt og peber og steges 3- 4 minutter på å hver side i smør på en varm pande.