Ingredienser
Dej:
175 g hvedemel
100 g smør
2 spsk. sukker
1 æg, let sammenpisket
Fyld:
400 g blommer
2 dl cremefraiche
3 æggeblommer
3 spsk. sukker
1 tsk. stødt nellike
3 spsk. Farin
Fremgangsmåde
Hak mel og smør sammen og findel det til en grynet masse.
Bland sukker i. Kom ægget i og ælt dejen glat.
Kom dejen i en tærteform og pres den godt op langs formens kant.
Lad den stå 1 time og bag den derefter i en 200° varm ovn ca. 12 minutter.
Flæk blommerne og tag stenene ud.
Rør cremefraiche med æggeblommer, sukker og nellike, og hæld det på den halvbagte dej.
Læg blommerne på med den buede side nedad.
Sæt formen i ovnen igen ca. 15 minutter.
Drys blommerne med farin og fortsæt bagningen på øverste rille ca. 15 minutter, til sukkeret begynder at karamellisere.