(4 pers)
Tilberedningstid ialt: 45 min
Arbejdstid: 15 min
Ingredienser
250 g ribs
63 g kirsebær
63 g friske hindbær
125 g friske jordbær
1 1/2 dl frugtsaft
1 1/2 spsk sukker
1/2 stk kanelstang
15 g kartoffelmel
Fremgangsmåde
Skyl ribsene og nip dem. Kirsebær skylles og udstenes.
Det er bedst ikke at skylle hindbær, men kun sortere dem fra, der ikke er friske og pæne.
Skyl jordbær og nip dem.
Store jordbær halveres eller deles i kvarte.
Bland 2/3 af frugtsaften med 2/3 af sukkeret i en stor gryde, læg kanelstangen i og kog saften op.
Tilsæt ribs og kirsebær og lad det hele koge 2-3 minutter.
Rør kartoffelmelet i med resten af saften og hæld den op i den store gryde og lad det koge under omrøring, til blandingen tykner.
Først nu blandes jordbær og hindbær i og man smager til med sukker.
Tag gryden af komfuret og lad grøden køle af.
Tag kanelstangen op. Lad grøden blive rigtig godt kold i køleskabet.