Pasta med søde kartofler og haloumi

Ingredienser

2 mellemstore søde kartofler, skrællede og skåret i små tern
2 spsk. olivenolie
½-1 tsk. tørrede chiliflager
Kværnet salt og peber
100 g mandler, grofthakkede
200 g haloumi, skåret i tern
400 g frisk pasta, fx tagliatelle
200-225 g mascarpone
2 tsk. reven usprøjtet citronskal

Sådan gør du

Kom de søde kartoffeltern, olie, chiliflager, salt og peber på en bageplade med bagepapir, og sæt bagepladen i en 225° varm ovn 10 minutter.
Vend mandler og haloumi i og bag yderligere 10 minutter til ost og de søde kartofler er gyldne.
Imens koges pastaen i saltet vand efter anvisningen på pakken.
Hæld vandet fra, men gem 1¼ dl af vandet.
Kom pasta, kogevandet (lidt ad gangen), mascarpone og citronskal tilbage i gryden og bland det godt.
Server den nykogte pasta toppet med den søde kartoffel-blanding.

Udskriv opskrift