Quinoa-blomkåls-deller

(12 stk.)

Ingredienser

200 g quinoa, skyllet (hel hirse kan også benyttes)
200 g blomkål, delt i buketter
1 håndfuld spinat, grofthakket
2 fed hvidløg, knuste
4 æg
200 g fetaost, smuldret
85 g havregryn
Kværnet salt og peber
Olivenolie eller kokosolie til stegning

Sådan gør du

Kog i ca. ½ l letsaltet vand ca. 15 minutter.
Hæld evt. overskydende vand fra og lad kornene afkøle.
Kom blomkål i en foodprocessor og blend, til det ligner ris.
Kom det i en skål sammen med quinoa og de øvrige ingredienser.
Bland det godt og sæt det i køleskab 30 minutter.
Form 12 flade ”deller” med hænderne og steg dem i olie ca. 4 minutter på hver side.
Læg dem på fedtsugende papir.
Kan spises varme eller kolde.

Udskriv opskrift