(4 personer)
Du skal bruge.
600 g hellefiskefilet, uden skind, delt i 8 stykker
750 g jordskokker, skrællede og skåret i skiver på 2 cm
150 g skalotteløg, finthakkede
½ dl piskefløde
2½ dl grønsagsbouillon, fx Renée Voltaire eller Herbamare
1 dl hvidvin
1 nip (0,2 g) safran
Kværnet salt og peber
Sådan gør du:
Bland fløde, bouillon og hvidvin i et ovnfast fad, fordel jordskokker og løg deri og krydr med salt og peber.
Dæk fadet med stanniol og sæt fadet i en 200° varm ovn 35-40 minutter, til jordskokkerne er næsten møre.
Tag stanniolen væk og fordel fisken på jordskokkerne, krydr med salt og peber og sæt fadet i ovnen yderligere ca. 12 minutter, til fisken er gennembagt.
Retten kan serveres med røde eller sorte ris og en grøn, grov salat.