4-6 pers
1 helt kalkunbryst, 1,2 – 1,5 kg
1 pakke sliced bacon
250 g hakket kalkun- eller skinkekød
1 æg
1-1½ dl skummet mælk eller vand
1 lille bdt forårsløg
250 hakkede champignoner
50 g hakkede valnødder
1 tsk. tørret oregano
Salt og peber
2 spsk rasp
Lidt olie
Rør det hakkede kød sammen med æg, væde, forårsløg, champignoner, valnødder, krydderier og rør det godt sammen. Tilsæt rasp, til farsen har en fast konsistens.
Kalkunbrystet flækkes på langs til en dyb lomme og fyldes med farsen. Er der fars tilovers, steges det med ved siden af.
Tip: Er kalkunbrystet højt, kan man lave 2 “lommer” oven på hinanden til farsen
Det røgede bacon vikles om kødet og lukkes med kødnåle. Stegen lægges i et smurt ovnfast fad, der sættes i en forvarmet ovn ved 225c og brunes i ca. 15 min.
Herefter sænkes varmen til 160c og færdigsteges ca. 1 time. Brug evt. stegetermometer.
Serveres med grøntsagsgarniture, champignonsauce og små kartofler.