(4 personer)
Ingredienser:
3 spsk. olivenolie
2 spsk. kokosolie
2 rødløg, hakkede
3 æbler, skrællede og skåret i tern
15 usvovlede abrikoser, delt i 4
1 tsk. paprika
1 stjeneanis
3 fed hvidløg, grofthakkede
2 cm frisk ingefær, skåret i tynde skiver
1 stang kanel
1 tsk. spidskommen
1 kylling
5 dl. kyllingebouillon
2½ dl quinoa, gerne quinotto
Sådan gør du:
Varm olivenolie og kokosolie i en stor gryde og sauter løgene, til de er klare.
Hæld æbler, abrikoser, hvidløg, ingefær, og krydderier ved og svits det et par minutter.
Læg kyllingen i gryden og hæld bouillon ved og kog op.
Skru ned for varmen, og lad det hele simre i ca. 1½ time.
Vend kyllingen ca. hvert 20. minut.
Når kyllingen er færdig og kødet falder nemt fra benene, tages kyllingen op og pakkes ind i stanniol og et viskestykke.
Skru lidt op for varmen og hæld quinotto direkte i gryden, og lad quinotto´en koge ca. 15 minutter.
Er der ikke fordampet nok væske til at det har en konsistens á la tynd risotto, så jævn eventuel med lidt majsmel.
Skær kyllingen ud og server retten med quinottoen og eventuelt en skefuld cremefraiche.