(4 personer)
Ingredienser:
800 g kalvekød uden ben, fx tykkam eller klump
3 dl tør hvidvin
1 løg, skåret i kvarte
1 lille gulerod, i småbitte tern
1 stængel bladselleri, hakket
2 fed hvidløg, hakkede
2 laurbærblade
3 sorte peberkorn
Blommerne fra 2 hårdkogte æg
1 dåse tun i vand, dryppet fri for væde
3 ansjosfileter, skyllede og afdryppede
1 spsk. kapers, skyllede + nogle til pynt
2 spsk. olivenolie
Saft og reven skal af 1 usprøjtet citron
Kværnet peber
Sådan gør du:
Læg kalvekødet i en stor gryde og tilsæt vin, løg, gulerod, bladselleri, hvidløg, laurbærblade og peberkorn.
Hæld koldt vand på, kun lige så det dækker kød og urter.
Bring det i kog, skru ned og lad det simre 1 time.
Sluk for varmen og lad kødet køle af i væsken.
Blend æggeblomme, tun, ansjoser og kapers i en blender.
Hæld langsomt olien i blenderen i en tynd stråle, mens blenderen kører, til olien er opsuget og saucen jævn.
Kom saucen i en skål og rør citronsaft og skal i og smag til med peber.
Tag kødet op af væden og skær det i tynde skiver, der anrettes på et fad.
Si væden og tilsæt en anelse til tunsaucen, så saucen får konsistens som piskefløde.
Hæld tunsaucen over kødet og pynt med kapers og citronskiver.