ca. 15 stk.
Ingredienser:
50 g gær
1 tsk. sukker
1½ dl mælk (”lillefinger varm”)
100 g smør, blødt
½ tsk. salt
1 æg + æg til pensling
Ca. 400 g mel
Creme:
3 æggeblommer
1 helt æg
3 spsk. sukker
3 tsk. mel
4 dl mælk
1 tsk. vaniljesukker
Glasur af flormelis og vand
Sådan gør du:
Kom gær og sukker i en skål og rør lunken mælk i.
Tilsæt blødt smør, salt og æg og rør det sammen.
Ælt melet i lidt efter lidt, til dejen er blød og lækker.
Lad dejen hæve under et fugtigt viskestykke i ca. 45 minutter.
Creme: pisk æggeblommerne og ægget med sukker og mel i en lille gryde.
Opvarm blandingen ved middel varme og tilsæt mælk lidt efter lidt, mens der rører rundt.
Når blandingen koger piskes hurtigt indtil blandingen har en tyk konsistens og cremen fjernes fra varmen med det samme.
Rør vaniljesukker i cremen.
Når dejen har hævet, deles den i ca. 15 dele.
Rul hver del i en flad cirkel, og læg en skefuld creme på midten.
Derpå lukkes siderne sammen om cremen.
Sørg for at lukke dem godt, så de ikke går op igen.
Vend bollerne, så lukningen vender nedad.
Lad fastelavnsbollerne efterhæve på en bageplade med bagepapir med sammenføjningen nedad.
Pensl fastelavnsbollerne med æg og bag dem i en 210° varm ovn 12-15 min.
Afkøl fastelavnsboller på en rist og pynt dem med glasur.