Fastelavnsboller

(ca.. 25 stk.)

Ingredienser:

• 2 æg
• 5 spsk. sukker
• 2½ dl fløde, lunet ”lillefinger-varm”
• 50 g gær
• 200 g smør, smeltet
• 500 g hvedemel
• ½ tsk. salt
• 1 tsk. kardemomme
Fyld
• 75 g rosiner
• 50 g hakket sukat
• Sammenpisket æg til pensling
• Flormelis til pynt

Sådan gør du:

Æg og sukker piskes godt sammen.
Gæren røres ud i den lune fløde, og det piskes i æggemassen.
Det smeltede smør tilsættes.
Mel, salt og kardemomme slås i, og dejen æltes godt igennem.
Dejen stilles tildækket til hævning et lunt sted og hæver til dobbelt størrelse ca. en halv time.
Dejen slår ned og rosiner og sukat tilsættes.
Dejen formes til boller og stilles på en bageplade med bagepapir og efterhæver ca. 20 minutter.
Bollerne pensles med æg og bager ca. 15 minutter i en 200° varm ovn.
Bollerne drysses med sigtet flormelis mens de endnu er varme.

Udskriv opskrift