Fastelavnsboller m/creme

14-16 stk.

Ingredienser:

350 g hvedemel
125 g smør
50 g gær
1½ dl mælk
1 æg
¼ salt
1 spsk. sukker

Fyld:
1 æg
2 spsk. sukker
1 tsk. vanillesukker
3 tsk. maizena
2½ dl mælk
1 dl smuttede, hakkede mandler

2 spsk. Smeltet smør
2-3 spsk. Sukker

Sådan gør du:

Hak mel og smør sammen og findel det, så det ligner en grynet masse.
Lun lidt af mælken ”lillefingervarm”, og rør gæren ud deri.
Hæld det i fadet sammen med resten af mælken.
Pisk ægget med salt og sukker og kom det i. rør dejen glat og smidig, og lad den hæve til dobbelt størrelse et lunt sted.
Fyld: pisk æg, sukker og vanillesukker sammen og tilsæt maizena.
Varm mælken til kogepunktet og hæld det i under omrøring.
Det hele hældes tilbage i gryden og varmes til kogepunktet, mens der piskes.
Rør mandlerne i og afkøl cremen.
Ælt dejen let igennem, rul den ud og skær den i 14-16 stykker.
Læg 1 spsk. creme på hvert stykke og fold dejen sammen om fyldet.
Tryk kanterne sammen og sæt bollerne, med sammenføjningen nedad, på en bageplade med bagepapir.
Bollerne efterhæver til dobbelt størrelse og pensles med vand.
Bages på næstnederste rille i en 225° varm ovn ca. 20 minutter.
Afkøles lidt på en rist før de pensles med smeltet smør og drysses med sukker.

Udskriv opskrift