Fastelavnsboller m/flødeskum – glutenfri

6-8 stk.

Ingredienser:

85 gram smør
2 dl vand
3 æg
50 g mandelmel (kværnede mandler)
1 spsk. rørsukker
½ dl loppefrøskaller (Husk)
1 knsp. salt
2½ dl piskefløde
½ tsk. vaniljepulver
Lidt mørk (70%) chokolade, smeltes ved svag varme og bruges til at pynte bollerne med

Sådan gør du:

Kog vand og smør op, til smørret er smeltet.
Tag det fra varmen og pisk mandelmel, sukker og loppefrøskaller i.
Pisk så æggene i – et ad gangen, og tilsæt salt.
Lad dejen stå og trække ca. 10 minutter.
Med to spiseskeer sættes dejen i 6-8 klatter på en bageplade med bagepapir – med god afstand, da de hæver meget.
Bag bollerne i en 200° varm ovn 20-25 minutter.
Ovnen må ikke åbnes, før de er færdige, ellers falder de sammen.
Flødeskum: pisk fløden og vend vaniljepulver i.
Når bollerne er afkølet, flækkes de, og fyldes med flødeskum.
Til sidst pyntes med lidt smeltet chokolade på toppen.

Udskriv opskrift