12 stk.
Ingredienser:
125 g smør
250 g hvedemel
½ tsk. groft salt
25 g sukker
Kornene af ½ stang vanille
1 dl mælk
25 g gær
1½ æg
25 g rosiner
50 g mandler
50 g pomeransskal, hakket
Sådan gør du:
Smuldr smør og mel til en grynet masse. Kom salt, sukker og vanillekorn i. lun mælken til ”lillefingervarm” og rør gæren ud deri.
Pisk æg i. Kom det i den grynede masse og rør det sammen til en lind dej.
Tilsæt tørret frugt og mandler.
Lad dejen hæve et lunt sted til dobbelt størrelse, ca. 45 minutter.
Sæt 12 boller med 2 skeer på en bageplade med bagepapir.
Lad bollerne efterhæve ½ time.
Bag bollerne i en 225° varm ovn ca. 15 minutter, og lad bollerne køle på en bagerist.