Fastelavnsboller med marmelade

(ca. 12 stk.)

Ingredienser:

50 g gær
½ dl lunken vand
2 dl kærnemælk
50 g smør
75 g sukker
1½ tsk. salt
Ca. 450 g hvedemel

Fyld & pynt:
Ca. 1½ dl marmelade
1 æg til pensling, pisket let sammen
50 g mandelflager

Sådan gør du:

Rør gæren ud i vandet, og tilsæt kærnemælk.
Smelt smørret og kom det i skålen.
Tilsæt sukker, salt og det meste af melet.
Ælt dejen til den er blød og glat og lige akkurat slipper fingrene.
Lad dejen hæve tildækket 1 time.
Form dejen til 12 boller, og fordel dem, med god afstand, på bageplader beklædt med bagepapir.
Fyld og pynt:lav en fordybning i hver bolle, kræng hullets kanter lidt ud, og fyld hullet med marmelade.
Pensl bollerne med æg, og drys med mandelflager.
Lad bollerne hæve i 30 minutter.
Bag bollerne i en 180° varm ovn ca. 12 minutter, til de er gyldenbrune.
Lad dem køle lidt af på en bagerist, og servér dem gerne lune.

Udskriv opskrift