Hveder m/chokolade

(16 stk.)

Ingredienser:

• 50 g smør
• 2 ½ dl sødmælk
• 35 g gær
• 1 æg
• 1 spsk. sukker
• ½ tsk. salt
• 85-100 g mørk chokolade, grofthakket
• Ca. 450 g hvedemel

Sådan gør du:

Smelt smørret og hæld det i mælken.
Rør gæren ud heri. Rør æg, sukker og salt ud i væsken.
Tilsæt noget af melet og rør dejen grødagtig.
Tilsæt chokoladen og resten af melet og ælt dejen sammen med let hånd.
Det er ikke sikkert, al melet skal tilsættes, for dejen må ikke blive tung.
Lad dejen hæve tildækket ca. 30 minutter.
Ælt den igennem og form den til 16 boller.
Læg dem på en bageplade med bagepapir, ret tæt sammen.
Lad dem efterhæve 15-20 minutter.
Bag hvederne midt i en 200° varm ovn ca. 15 minutter (de skal være lyse).
Lad dem køle af, flæk dem og rist dem gyldne på ovnristen ved 225°, hvorefter de spises med smør.

Udskriv opskrift